1485269310300.jpg

Tânăra din America, Johanna Watkins, în vârstă de 29 de ani suferă de sindromul MCAD (mast cell activation disorder) ceea ce înseamnă că este algerică la aproape tot ce o încojoară. Femeia este căsătorită, iar dacă se apropie de soţul ei riscă să-şi piardă viaţa.

Sindromul de care suferă Johanna îi face sistemul imunitar să reacţioneze greşit, considerând stimului obişnuit ca dăunătorii organismului. Astfel corpul ei încearcă se protejeze de lucruri inofensive ca mirosul oamenilor. Dacă stă prea mult în prezenţa celor ce îi provoacă alergie, ar putea să moară.

O serie de subsatanţe chimice, cele mai multe alimente, elemente din natură, praf şi chiar la oameni sunt ceea ce îi provoacă alergie femeii. Reacţiile ei variază de la iritaţi şi mâncărimi la durere de oase, pierderea conştiinţei şi şoc anafilactic, notează ZUGO cu referire la mediafax.ro.

Alergia ei este atât de severă că nu poate găti în casă, nu poate bea decât apă şi a mâncat aceleaşi două feluri de mâncare în ultimul doi ani. 

„Nu pot să mă apropii prea mult. Nu pot să o îmbrăţişez în siguranţă. Nu pot să o îmbrăţişez fără să o rănesc” , a spus soţul femeii.

Singurii oameni la care Johanna nu este alergică sunt fratele şi sora ei, care o vizitează o dată pe săptămână.

„Imediat ce uşa se deschide, pot sa simt totul. Corpul meu se pregăteşte să atace. Simt cum propriul meu corp porneşte un război contra lui însuşi. Gâtul meu se înăspreşte automat. Mă simt ca Darth Vader” , a povestit Johanna.

Johanna nu îşi părăseşte casa decât pentru a merge la doctor sau în caz de urgenţă. Camera în care locuieşte este înfăşurată în plastic, are ferestrele sigilate şi purificatoare de aer. Chiar dacă ea şi soţul ei nu stau în aceaşi cameră, măcar o dată pe săptămână se uită la un film împreună. Ea într-o cameră, el în cealaltă şi folosesc telefoanele mobile pentru a comunica.

Preluat de la: Zugo.md