google_live_transcribe.jpg
Compania Google a elaborat două aplicații care vor ajuta persoanelor cu probleme de auz. Aplicațiile sunt disponibile doar pentru telefoanele cu sistem Android.

Noile aplicaţii Live Transcribe şi Sound Amplifier sunt adresate celor care au probleme de auz la un nivel moderat, aplicaţia Sound Amplifier emulează funcţionalitatea unui aparat auditiv, amplificând în timp real sunetele captate de microfonul telefonului, până la un nivel confortabil pentru conversaţie, transmite go4it.ro.

Recomandată persoanelor fără auz, aplicaţia Live Transcribe foloseşte tehnologiile Google de recunoaştere vocală pentru a transcrie pe ecranul telefonului cuvintele şi frazele rostite de persoanele aflate în imediata apropiere.

Potrivit statisticilor publicate de World Health Organization, mai mult de 5% din populaţia lumii este afectată de degradarea parţială sau totală a auzului. Printre aceştia se numără şi aproape 35 milioane de copii.

Pentru dezvoltarea noilor produse, Google a colaborat cu specialişti în domeniul problemelor de auz din cadrul Universităţii Gallaudet din Statele Unite.

Preluat de la: diez.md