Beeirutt.jpg
Două explozii puternice au avut loc marți, 4 august, în orașul Beirut. În urma exploziei, s-au înregistrat cel puțin 78 persoane decedate, mai multe persoane sunt date dispărute, iar mii de oameni sunt răniți.

(update) Cel puțin 78 de persoane au fost ucise și 4 000 rănite în explozia masivă care a zguduit capitala libaneză, Beirut, a declarat pentru Reuters ministrul sănătății din Liban, scrie digi24.ro.

Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2 750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia.

Cele două explozii ar fi avut loc la un depozit de artificii și la un depozit de chimicale. Înainte de prima explozie, în fumul care ieșea din incendiul inițial au început să explodeze artificii, după care a urmat deflagrația.

Preşedintele libanez, Michel Aoun, a convocat marţi seara o „reuniune de urgenţă” a Consiliului Suprem de Apărare după exploziile violente care au zguduit zona portului din Beirut, a anunţat biroul preşedintelui, relatează AFP.

După culoare, se observa că în urma detonării s-au produs cantități mari de dioxid de azot, ce are culoare brună. Asta ar fi un depozit cu îngrășăminte minerale ce conțin azot sau chiar nitrat de amoniu.

Preluat de la: diez.md