Untitled-1.jpg
Tânăra poetă din Moldova Laura Muruzuc a participat la concursul „Românii au talent”. Scena a fost a ei. Laura i-a sensibilizat pe toți cei aflați în sală și l-a făcut pe Florin Călinescu să-i mulțumească pentru că cei ca ea încă există. 

Impresionat a rămas nu doar juriul. Mai mulți internauți au ținut să comenteze prestația Laurei. „O poezie absolut superbă! Cumva am simțit că fata a scris poezia, prevestind vremea ce-o trăim acum. Ce sa zic… lacrimi! Felicitări, fată frumoasă la trup și suflet!”, a scris Daniela Dana.

Tânăra a recitat poezia „Plug”. „într-o zi am avut un zbor în tandem cu parapanta. țin minte în detalii primul pas, când am dezlipit piciorul de pământ și am ajuns în aer. țin minte capătul de teamă, lumea care nu mai avea margini și felul copilăresc prin care mă aruncam în neștiință. cadrul ăsta e despre un astfel de pas și fericirea mea e mare. pas cât un salt până la lună. zic, să pășim așa cât mai des (acum prin case, până o să fie bine)”, a descris Luara postarea.

Poezia o puteți vedea și în video de mai jos.

Recent, a lansat primele versuri în format audio-vizual. Deși, la noi această modalitate de a transmite lumii arta scrisă încă nu este atât de populară, Laura este sigură că dacă găsești o cale potrivită poți să captezi atenția oamenilor și în așa mod.

Din 2018 a pornit un proiect de poezie audio. „MAUD”, așa e numele proiectului, care-ți aduce poezii înregistrate la un „microfon răgușit” și ajustate cu ilustrații în alb negru, realizate de artistul Fiodorov. Creația Laurei cuprinde, de fapt, ceea ce trăim noi: versuri despre copilării, orașe, oameni, răni, apa din robinet și lună.

Un interviu cu Luara despre poezie vedeți AICI.

Preluat de la: diez.md