hug.jpg
Terapeuta Virginia Satir susține că omul are nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru a supraviețui, de opt îmbrățișări pe zi pentru mentenanță și de 12 îmbrățișări pe zi pentru creștere.

Potrivit unui studiu, îmbrățișările frecvente și ținerea de mâini contribuie la scăderea tensiunii arteriale, reducând riscul de boli de inimă, atac de cord sau accident vascular cerebral.

O altă cercetare susține că îmbrățișările și unele forme de atingere pot reduce durerea. Totodată, oamenii de știință au descoperit că îmbrățișările și atingerile pot reduce anxietatea la persoanele cu stima de sine scăzută și poate împiedica oamenii să se izoleze emoțional atunci când sunt într-o situație dificilă.

Totodată, îmbrățișările ne fac să simțim și să transmitem afecțiunea, susținerea și grija pe care o primim și, respectiv, oferim oamenilor. Atingerea este un limbaj puternic pe care îl folosim pentru a transmite sentimente și pentru a forma conexiuni cu oamenii, acest lucru datorându-se nivelului de oxitocină pe care corpul nostru îl formează.

Oxitocina este o substanță chimică din corpul nostru pe care oamenii de știință o numesc și „hormonul îmbrățișării”. Acest lucru se datorează faptului că nivelul său crește atunci când îmbrățișăm, atingem sau stăm aproape de altcineva. Oxitocina este asociată cu fericirea și cu reducerea nivelului e stres.

Oamenii de știință au descoperit că acest hormon are un efect puternic la femei. Oxitocina determină o scădere a tensiunii arteriale și a hormonului de stres norepinefrină.

Așadar, în cinstea acestui remediu magic, pe 21 ianuarie se sărbătorește Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. Cu această ocazie, îți prezentăm cele mai iconice scene cu îmbrățișări din cinematografie, potrivit holywood.com.

# Cea mai bună scenă de îmbrățișare din cinema: Forrest Gump (1994)

Potrivit portalului, momentul de îmbrățișare Forrest Gump și Jenny, în care se reunesc la Washington D.C., este una dintre cele mai emoționante scene de îmbrățișare din toate timpurile.

# Cea mai bună scenă de îmbrățișare dintr-un film de comedie: Tommy Boy (1995)

„Frații nu dau mâna! Frații trebuie să se îmbrățișeze!”, i-a spus Chris Farley lui Rob Lowe și a creat una dintre cele mai apreciate scene cu îmbrățișări din cinematografie.

# Cea mai incomodă îmbrățișare: Trains Planes & Automobiles (1987)

„Astea nu-s perne!” este fraza din scena care s-a adeverit a fi favorita din categoria „cea mai incomodă îmbrățișare”.

# Cea mai bună îmbrățișare dintr-o scenă de dragoste: The Notebook (2004)

The Notebook este filmul romantic care se bucură de iubirea publicului până în prezent, iar scenele principale ale filmului are parte de popularitate deja și pe TikTok. Așadar, îmbrățișarea (și sărutul) din momentul în care Allie se întoarce să-l aleagă pe Noah este una dintre cele mai iconice din filmele romantice din toate timpurile.


Foto: glamour.com

# Cel mai bun montaj al scenei de îmbrățișare: Love Actually (2003)

Ultima scenă din aeroport în care toată lumea își îmbrățișează oamenii dragi cu piesa „God Only Knows” de The Beach Boys pe fundal, poate ridica nivelul de oxitocină și emoționa pe oricine, datorită senzațiilor pe care le transmite.

# Cea mai bună îmbrățișare animată: Frozen (2013)

„Bună, sunt Olaf și îmi plac îmbrățișările calde!” Frozen ne-a adus unul dintre cele mai drăguțe și deosebite personaje pe care le-a creat vreodată Disney, iar scena în care Olaf și Anna se îmbrățișează este una dintre cele mai emoționante și memorabile.

# Cea mai bună îmbrățișare „Mi-e dor de tine”: The Time Traveller’s Wife (2009)

Momentul revederii, atunci când Claire credea că Henry nu se va mai reîntoarce niciodată, a devenit unul dintre cele mai emblematice și emoționante îmbrățișări cinematografice, care transmit acel „mi-a fost dor de tine!”.

# Cea mai frumoasă îmbrățișare între bărbați: Shawshank Redemption (1994)

Andy și Red se reunesc pe plajă, iar fanii filmului spun că acest final al filmului este cel mai frumos dintre cele care ar fi putut să fie inventate. „Speranța este un lucru bun, poate cel mai bun lucru, iar niciun lucru bun nu moare cu adevărat vreodată.”

# Cea mai bună îmbrățișare frățească: Rocky III (1982)

Îmbrățișarea dintre Apollo și Rocky este cea care continuă să emoționeze și să transmită legătura profundă dintre prieteni, chiar și după mai mult de 40 de ani de la apariția sa pe micile ecrane.

# Cea mai bună îmbrățișare emoțională: Good Will Hunting (1997)

O scenă îmbibată cu emoție, vulnerabilitate și empatie. „Nu e greșeala ta”, îi repetă Robbin Williams lui Matt Damon.

# Cea mai bună îmbrățișare plină de compasiune: Edward Scissorhands (1990)

Durerea emoțională și singurătatea sunt palpabile în această scenă.

# Cea mai bună îmbrățișare într-un film pentru copii: Inside Out (2015)

Sadness încercând să-l susțină pe Bing Bong este un Masterclass de empatie, care ne arată că este în regulă să trăim momente triste.

#2 Cea mai bună îmbrățișare într-un film pentru copii: Willy Wonka & The Chocolate Factory (1971)

Acest film clasic pentru copii din anii ’70 include o scenă emblematică de îmbrățișare cu Willy Wonka (Gene Wilder) și Charlie. Topitor de drăguț.

# Cea mai bună îmbrățișare mamă-copil: The Blind Side (2009)

După un astfel de film probabil cu toții avem nevoie de o îmbrățișare ca la carte, caldă și plină de confort.

# Cea mai bună îmbrățișare de familie: Modern Family (2009-2020)

Finalul ultimului sezon al serialului Modern Family a venit cu o mare și emoțională îmbrățișare de familie.

# Cele mai bune îmbrățișări de grup: Friends (1994-2004)

Personajele din Friends știu să-și manifeste afecțiunea reciproce Așadar, în cazul lor avem o serie de mai multe scene cu îmbrățișările lor de grup.

# Cele mai frumoase îmbrățișări din Harry Potter

Desigur, una dintre îmbrățișările preferate din Harry Potter este cea în care apare Harry și Hermiona.

O altă scenă emblematică este cea în care Hagrid se întoarce din Azkaban și Harry spune „nu există Hogwarts fără tine Hagrid” și toată școala îl aplaudă în picioare.

# Favoritul meu personal sau cea mai dramatică îmbrățișare: Shutter Island (2010)

Pierderile sunt dureroase, iar viața în sine este un act de eliberare. Asta vedem în Shutter Island, unde scena îmbrățișării este un rămas-bun plin de durere și totodată un act de eliberare.

Preluat de la: diez.md