diez-share-facebook.png
La 19 martie 2018, NATO a început ultima parte a mutării sale la noul sediu de la Bruxelles. Astfel, în următoarele 12 săptămâni, circa 4000 de persoane – personal civil și militar NATO, precum și 29 delegații naționale, vor fi transferate la noile birouri.

„Ne mutăm într-o clădire de nouă și ecologică, care este o casă potrivită pentru Alianță în secolul 21″, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, scrie zdg.md.

Mutarea Alianței la noua sa locuință permanentă este demult așteptată, sediul NATO nu s-a schimbat din 1967.

„Vechea clădire este supraaglomerată și necesită întreținere constantă și costisitoare.  Cu peste 254.000 de metri pătrați de spațiu, noile birouri reunesc națiuni aliate, împreună cu personalul civil și militar al NATO. Clădirea a fost concepută astfel încât să semene cu degetele interconectate, care simbolizează unitatea și cooperarea NATO”, menționează instituția.

Noul sediu NATO central este o „clădire verde”, care se așteaptă să fie cu 30% mai eficientă din punct de vedere energetic. Ferestrele sale beneficiază maxim de lumina naturală, ceea ce va reduce consumul de energie electrică. Sistemul de încălzire și răcire geotermală utilizează temperatura constantă sub suprafața solului pentru a încălzi clădirea în timpul iernii și pentru a o răci în timpul verii. NATO va rămâne pe deplin operațional pe toată durata mutării.

Preluat de la: diez.md