diez-share-facebook.png
În luna martie, pe Facebook circula un mesaj în care se scria că „Mark Zuckerberg a inventat cuvântul BFF pentru a spori securitatea utilizatorilor. Adică, dacă scriai un mesaj care conținea cuvântul BFF și apărea verde, aceasta însemna că profilul tău este protejat. În caz contrar, ești obligat/ă imediat să-ți schimbi parola, deoarece ar exista riscul ca profilul tău să fie spart. În realitate, acest mesaj nu este un adevăr.

La mijlocul lunii martie a devenit cunoscut faptul că Facebook a avut o scurgere mare de date personale ale utilizatorilor săi. Câteva zile mai târziu, a apărut un zvon despre un nou control de securitate, pe care însuși Mark Zuckerberg ar fi introdus-o. În prezent, acest zvon a fost oprit și „BFF verde” nu mai reprezintă indicatorul securității paginii voastre de Facebook. BFF („cei mai buni prieteni pentru totdeauna”) nu a avut intenția de a verifica cât de protejat ești onile, ci a fost lansat doar pentru a declanșa apariția unei animații cu o culoare deosebită.

Mai mult, lipsa lui „BFF” verde nu indică faptul că contul cuiva a fost spart sau riscă a fi spart. Cel mai probabil, aceasta este cauzată de setările browserului ale utilizatorului.

Rețeaua de socializare a experimentat cu mai multe cuvinte interactive (cu animație), pe care, probabil le-ați văzut precum „congratulations” ori „xoxo”. Când acestea sunt scrise, ele apar cu o anumită culoare, iar când faci click pe cuvinte, ele declanșează o scurtă animație (de exemplu, baloane sau inimi), scrie snopes.com.

Acum, Facebook actualizează lista cuvintelor care declanșează aceste animații. Adăugările includ: „rad”, “bff”, „lmao” și „thank you so much”. Toate aceste cuvinte vor veni acum cu propriile lor culori și efecte cu animație.

Preluat de la: diez.md