diez-share-facebook.png
Ești voluntar, programator, cofetar, make-up artist sau ești manager? Indiferent cu ce te ocupi, tu ai nevoie de promovare. Cum asta se face, află din noul episod din serialul „Marketing cum trebuie”.

Orice carieră este ca o afacere. Și orice afacere are nevoie de marketing pentru a fi de succes. Noi ne promovăm tot timpul, pur si simplu nu facem asta conștient.

Când dorești să te angajezi la un job, CV-ul tău este ca o reclamă a ta. Chiar și lucrurile pe care tu le postezi pe rețele de socializare te promovează în diferite moduri.

Problema este că noi nu facem marketingul conștient. A te promova conștient înseamnă a face așa ca persoanele potrivite sa știe în ce domeniu tu ești expert și să te contacteze pentru a îți cumpăra serviciile sau a te angaja.

De ce marketingul e important?

Tu poți fi cel mai talentat programator din lume, dar dacă nimeni nu știe despre tine, nu contează cât de bun ești. Marketingul este ca un multiplicator pentru talentul tău. De multe ori sunt doi oameni la fel de talentați, dar unul are mai mult succes ca altul? În ce constă diferența? De multe ori, doar în marketing.

Fără marketing îți vei putea găsi  de lucru, dar nu îți vei putea realiza potențialul la maxim. Probabil te gândești: „eu sunt doar începător de asta nu pot să mă promovez.” Nu e adevărat.

 

Eu sunt Ion Mocan și mă ocup cu Educație în domeniul marketingului. Eu mă numesc Elena și sunt makeup artist. Eu mă numesc Victor și sunt back-end developer pe NodeJS. Designerul meu preferat Stefan Sagmeister întotdeauna se prezintă așa: sunt un designer austriac care trăiește și lucrează în New York. Câteodată și locația foarte multe spune despre tine, mai ales dacă lucrezi în New York

Când ai formulat cine ești și cu ce te ocupi, ai nevoie să aduci folos oamenilor din domeniul tău. Dacă aduci folos altora, curând vei avea oameni care urmăresc activitatea ta. Cu alte cuvinte, trebuie să creezi content și să îți creezi o audiență.

Dacă ai audiență devotată, ea poate face trei lucruri:

#Să îți aducă clienți

#Să îți aducă oportunități

#Să te susțină financiar, de exemplu prin patreon.

Pentru diferite specialități există diferite moduri de a-ți crea audiență și diferite scopuri de a avea o audiență. În primul rând, alege platforma pe care vei publica content util. Alegerea platformei depinde mult de domeniul tău de activitate, curând voi da exemple. În al doilea rând, concentrează-te să aduci fii de folos altor oameni. Publică lucruri care altor oameni pot să le fie utile. Răspunde la întrebările utilizatorilor, oferă sfaturi utile.

Preluat de la: diez.md