Andria Zafirakou, o profesoară dintr-un cartier sărac din Londra, a fost desemnată duminică la Dubai „cel mai bun profesor din lume” în cadrul concursului Global Best Teacher Prize. Premiul mare este în valoare de un milion de dolari.

Profesoara s-a aflat printre cei 10 finalişti aleşi dintre cei 30.000 de candidaţi din întreaga lume, care au participat la acest concurs internaţional pentru promovarea profesiei de învățător.

Zafirakou predă la şcoala comunitară Alperton (nordul Londrei), într-un cartier sărac şi multietnic, potrivit organizatorilor.

#Vorbește în 35 de limbi 

Ea a învăţat elementele de bază ale majorităţii celor 35 de limbi vorbite în şcoala sa şi, prin urmare, poate comunica cu elevii şi cu părinţii acestora, dintre care numeroşi sunt refugiaţi.

Profesoara a reproiectat curriculumul şcolar, pentru a-l raporta modului de viaţă al elevilor săi.

#Concursul, la a patra ediție 

Concursul este organizat pentru a patra oară de Fundaţia Varkey, cu sediul în Dubai. Premiul este finanţat în rate şi are drept condiţie ca persoana desemnată câştigătoare să rămână la catedră timp cel puţin cinci ani.

Fundaţia a fost creată de Varkey, o familie de indieni stabilită în anii ’50 în Emiratele Arabe Unite, la acel moment protectorat britanic.

Ei au făcut avere prin crearea unor reţele de şcoli private, destinate în principal copiilor emigranți.

Aici puteți viziona întreaga ceremonie.

Preluat de la: diez.md