11-10.jpg
„Leading Change – From Success to Significance” a fost prima conferință de Project Management din Moldova, desfășurată în luna aprilie la Tekwill. Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în parteneriat cu PMI Romania Chapter, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conferința a adus împreună peste 100 de profesioniști și experți locali și internaționali pentru a discuta, explora și testa cele mai recente evoluții, metodologii și abordări de succes în domeniul Managementului de Proiecte.

În contextul dezvoltării vertiginoase a tehnologiilor și proceselor de implementare a proiectelor, atingerea performanțelor setate ține nu doar de o bază solidă de cunoștințe și competențe în domeniul managementului de proiecte, dar și de flexibilitate și agilitate în procesul decizional, aplicarea unor soluții inovative, identificarea și gestionarea riscurilor, administrarea atentă a resurselor, bugetarea inteligentă, aplicarea schimbărilor în termeni stabiliți și comunicarea clară între părțile interesate. Conferința de Project Management a oferit participanților o platformă de comunicare și de schimb de experiență cu profesioniști din România, SUA și Republica Moldova în eficientizarea proceselor și activităților pe care le realizează în companiile și organizațiile din țară.

Olga Surugiu, Director Departamentul Operațiuni Internaționale, Orange Systems, Vicepreședintă a Consiliului Directorilor ATIC: „În Moldova ia amploare profesia de Project Manager și sunt din ce în ce mai mulți doritori să îmbrățișeze o carieră în Project Management. Companiile au nevoie de resurse care să fie instruite în conformitate cu standardele internaționale. Nu avem numărul de resurse necesare în acest moment, de aceea noi încercăm să facilităm și suntem extrem de implicați pe dimensiunea de educație și promovare a unor astfel de standarde.”

Daniela Chiricioaia, Președinte PMI Romania Charter și Agile Project Manager, Simona Bonghez, Lector universitar, Programs and Investments Management Master, Mihai Olaru, Agile Trainer & Coach și Program Manager, Iustin Ivlev, Senior Consultant și Trainer, Raluca Campea, Trainer, Facilitator și Business Coach, Matthew Eggertson, Principal Product Manager, Ellation, Angela Sîrbu, PMI RO, Director of Education and Certification, PMO Director, BASS Systems, Ina Harea, Șef Audit, Control și Risk Management, Orange Moldova, Olga Zamisnaia, Senior Producer, Stellar Games au fost speakerii care au împărtășit participanților cunoștințe valoroase și concluzii utile bazate pe observații empirice.

„Leading Change – From Success to Significance” a inclus o serie de prezentări și workshop-uri ce au avut drept scop pregătirea și echiparea profesioniștilor din Moldova cu metode utile și practice în Project Management, Agile&Scrum, Risk Management, Change Management și alte subiecte relevante.

Preluat de la: diez.md