train.jpg
Un scurt metraj din 1896 a fost transpus în rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secundă. În acest scop, s-au folosit rețele neurale și algoritmi avansați de inteligență artificială.

În 1896, frații Lumiere încercau să se obișnuiască cu ideea imortalizării de fotografii în mișcare, sub formă de filme mute. La acea vreme, nu au inventat încă un mecanism pentru înregistrarea sunetului, dar întregul mecanism părea magic. În acest context, au creat o serie de scurt metraje pe care să le prezinte în diverse săli de teatru de pe teritoriul Franței, transmite playtech.ro.

Printre primele clipuri imortalizate se numără și cel de mai jos,  L’Arrivée d’un train en gare de La Ciotat. A avut premiera în 1896 și, conform zvonurilor vremii, imaginile în mișcare proiecte pe un ecran de dimensiuni generoase au reprezentat un șoc atât de mare pentru cei prezenți în sală încât au început să fugă spre uși, de frică să nu vină trenul peste ei. Scenariul pare destul de neverosimil la prima vedere, având în vedere rezoluția scăzută și calitatea înregistrării, dar nu este exclus.

În contextul în care acel scurt metraj este unul dintre cele mai relevante din toate timpurile, un YouTube s-a gândit să-l transpună în rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secundă. În acest scop, Denis Shiryaev a folosit niște programe care sunt disponibile pentru oricine, DAIN și Topaz Labs` Gigapixel AI. După foarte multă muncă și răbdare, rezultatul se poate vedea mai jos și te lasă cu gura căscată.

L’Arrivée d’un train en gare de La Ciotat poate fi văzut acum la rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secundă. Pentru a facilita procesul, inteligența artificială din Gigapixel AI analizează fiecare cadru a unei scene, identifică detaliile importante și structurile relevante, ca în final să completeze imaginea, conform detaliilor de pe site-ul Topaz Labs` Dincolo de particularitățile tehnice, rezultatul final este spectaculos, iar asta e cel mai important.

Preluat de la: diez.md