Captură-de-ecran-din-2022-03-15-la-10.29.31.jpeg
În cadrul interviului cu Dmitri Gordon [numele în rusă], consilierul din cabinetul președintelui Ucrainei, Oleksi Arestovâci, a spus că un acord între Rusia și Ucraina ar putea fi încheiat într-o săptămână sau două, iar în cazuri extreme – în luna mai.

Așadar, Arestovâci a subliniat în cadrul interviului că negocierile dintre Rusia și Ucraina decurg tot mai reușit și crede că, în timpul apropiat, se va ajunge la un consens.

„Cred că cel târziu în luna mai trebuie să ajungem la o înțelegere. Totuși, se poate întâmpla și mai repede dacă, în următoarea săptămână, maximum două, se va ajunge la un acord de pace. Vom vedea, vorbesc despre ultimele date posibile”, spune Arestovâci.

Totodată, consilierul cabinetului președintelui Zelenski subliniază și despre o altă variantă a derulării evenimentelor.

„Dacă au înnebunit de tot, o să se folosească de rezerviștii pe care o să înceapă să îi adune de la 1 aprilie și, undeva la sfârșitul lui aprilie, începutul lui mai, puțin pregătiți, vor încerca să îi trimită în Ucraina, dar încercarea asta va pica”, mai spune Oleksi Arestovâci.

Puteți urmări integral discuția între Gordon și Arestovâci în videoclipul de mai jos.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 20 de zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md