blue-moon-capsule-640.jpg
Compania care produce rachete spaţiale, Blue Origin, a prezentat într-un video noul său modul spaţial: capsula Blue Moon, capabilă să aterizeze pe suprafaţa lunii. Capsula va fi folosită în misiuni inclusiv de către agenţia americană de stat NASA, fiind în dezvoltare de mai mulţi ani deja.

Blue Moon promite posibilitatea de a căra mai multe tone de echipament şi resurse la un singur transport, lucru care va permite astronauţilor să petreacă mai mult timp pe suprafaţa Lunii. De asemenea, Blue Origin laudă capsula pe pagina sa de internet cu „capabilitatea de a oferi aterizări precise şi plăcute”. NASA ar putea contracta Blue Moon pentru accesul la astfel de echipament pentru o eventuală aselenizare, scrie go4it.ro.

În timp ce Blue Origin pare să fie interesată de aterizarea pe lună, compania concurentă, SpaceX, condusă de Elon Musk (CEO-ul Tesla), plănuieşte să ducă turişti în spaţiu pentru un tur în jurul lunii, dar şi să ducă misiuni oficiale pe planeta Marte pentru colonizare. În timp ce toate aceste planuri par a fi realizabile pe termen lung, nu este clar momentan de câţi ani mai este nevoie pentru a le putea duce la bun sfârşit.

Aterizarea pe Lună pare să fie un obiectiv mai uşor de atins, întrucât satelitul Pământului este mult mai aproape, iar oamenii au ajuns deja pe Lună în urmă cu mai bine de 50 de ani.

Preluat de la: diez.md