one-expert-cautioned-that-rolls-royce-s-flying-taxi-concept-was-in-reality-a-development-platform-to-test-the-new-electrical-propulsion-technology-1531798139682-2.jpg
Producătorul britanic de motoare Rolls-Royce a proiectat un sistem de propulsie pentru un taxi zburător şi caută parteneri pentru dezvoltarea unui astfel de vehicul, care ar putea fi lansat pe piaţă cel mai devreme la începutul deceniului viitor, transmite Reuters. 

Rolls-Royce a anunţat că a creat planurile pentru un vehicul electric cu decolare şi aterizare verticală (EVTOL), respectiv un taxi zburător care ar putea transporta 4-5 oameni, cu o viteză de până la 250 de mile (402 kilometri) pe oră, pe o distanţă de aproximativ 500 de mile (805 kilometri).

Compania, care fabrică motoare pentru avioane, elicoptere şi nave, se alătură altor producători care se întrec că dezvolte taxiuri zburătoare, cu care ar putea revoluţiona modul în care călătoresc oamenii. Companii mari din industria aviaţiei şi tehnologiei lucrează la proiectarea unor taxiuri zburătoare, care mult timp au fost prezente doar în domeniul science fiction şi desenele animate.

Între aceste companii se află Airbus, Uber şi o serie de startup-uri, între care unul numit Kitty Hawk, susţinut de Larry Page, co-fondator al Google. Modelul proiectat de Rolls-Royce va fi prezentat în format digital la Salonul aerian Farnborough care începe luni, scrie adevărul.

Compania caută un constructor de fuzelaje şi un partener pentru sistemul electric. Rolls-Royce a anunţat într-un comunicat că este bine plasată să joace un rol important pe piaţa transporturilor aeriene individuale. „Vehiculul aflat în fază de concept utilizează tehnologia turbinei pe gaz pentru a genera electricitatea care alimentează şase propulsoare electrice proiectate special pentru a a avea un nivel de zgomot scăzut”, a anunţat Rolls-Royce.

Modelul de motor proiectat de Rolls-Royce nu va avea nevoie de reîncărcare întrucât bateria este încărcată de turbina pe gaz. Vehiculul va putea utiliza infrastructura existentă, cum ar fi heliporturile şi aeroporturile.

Preluat de la: diez.md