diez-share-facebook.png
O cobră pe măsuţa de cafea, o ţestoasă de 50 de kilograme în grădină şi un aligator de doi metri în pat. Un francez, în vârstă de 67 de ani, pasionat de reptile îşi împarte spaţiul locativ cu 400 de vieţuitoare.

Philippe Gillet a strâns de-a lungul a două decenii, în locuinţa sa de pe valea Loarei în apropierea oraşului Nantes, o colecţie impresionantă de reptile, printre care şerpi cu clopoţei, tarantule şi şopârle, scrie agerpres.ro.

Cei doi aligatori, botezaţi Ali şi Gator, au fost salvaţi de la o fermă unde erau crescuţi pentru a li se recolta pielea, iar restul reptilelor sunt animale de companie abandonate sau donate. Tânărul în etate are toate autorizaţiile necesare pentru a deţine şi transporta animalele la spectacolele ambulante pe care le organizează, în cadrul cărora încearcă să familiarizeze publicul cu reptilele.

Rezidenţii nu sunt deranjaţi de aceşti vecini mai puţin obişnuiţi şi vin deseori să servească o cafea, împăcaţi cu gândul că şerpii periculoşi sunt ţinuţi într-o cameră prevăzută cu două rânduri de uşi.

Pompierii de la serviciul local sunt totuşi mai precauţi: au instrucţiuni să nu intre în casa colecţionarului în caz de urgenţă.

Preluat de la: diez.md