6c80804-zaliznytsya690.jpg
Cinci gări din centrul și vestul Ucrainei au fost atacate și incendiate luni în interval de o oră, provocând un număr necunoscut de victime, potrivit Reuters.

Aleksandr Kamișin, șeful companiei naționale de căi ferate, a declarat că atacurile au avut loc în interval de o oră, spunând că va reveni cu detalii. Conform informațiilor actualizate, circa 30 de trenuri vor avea întârzieri din cauza atacurilor.

Atacurile au fost reflectate și de către presa locală din Ucraina.

Anterior, autoritățile ucrainene au informat că cetățenii ucraineni pot părăsi unele orașe cu trenul sau cu mașina, iar „procesul de evacuare este organizat în felul acesta: oamenii așteaptă trenul în tunel, astfel încât să nu fie aglomerație mare pe stradă”.

Pentru mai multe detalii despre situația din Ucraina, accesați livetextul anexat aici.


Primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md