1487710568233.jpg

Prezentatoarea știrilor ProTV Chișinău, Anișoara Loghin, este extrem de pasionată de lectură, întrucât, zice ea, cititul este un refugiu, dincolo de faptul că ne ajută să ne îmbogățim cunoștințele și orizontul să ni-l deschidem.

Recent, în cadrul unui interviu oferit în emisiunea „O seară perfectă”, frumoasa blondină a dezvăluit ce cărți și autori – atât din literatura universală, cât și din cea română – îi sunt mai aproape de suflet.

Câteva din romanele care au marcat-o pe Anișoara Loghin și nu au lăsat-o să doarmă nopțile sunt:

„Temă pentru acasă” de Nicolae Dabija, pentru că sunt anumite citate din care ar avea ce învăța, dar și pentru că „e o istorie de dragoste împletită în suferința neamului nostru. Cum să n-o simți?”.

„Cel mai iubit dintre pământeni” de Marin Preda. „Dacă dragoste nu e, atunci nimic nu e” este citatul favorit al jurnalistei.

Crimă și pedeapsă” de Feodor Dostoievski. Deși are o denumire mai macabră, anume această carte se află pe noptiera Anișoarei. Ce-i drept, în format on-line. „Pur și simplu am citit undeva despre această carte și am zis că vreau să încep s-o citesc”, a comentat aceasta.

Ulterior, fosta soție a edilului capitalei a enumerat autorii literaturii universale a căror opere le-ar reciti cu drag. Este vorba de Franz Kafka, Albert Camus, George Orwell: „Romanul „1984” este preferatul meu”. Din literatura română, Anișoara i-a enumerat pe Mircea Eliade și „Nunta în cer”, Aureliu Busuioc și „Singur în fața dragostei”, Zaharia Stancu și „Șatra”.

CITEȘTE ȘI: Primul interviu acordat de Anișoara Loghin după divorțul de Dorin Chirtoacă: „Este o formă a iubirii”

Preluat de la: Zugo.md