1501245505341.jpg

Deși pare greu de crezut, doi tineri din Republica Moldova au reușit să cheltuie doar 15 euro într-o vacanță de 80 zile.

Cristian și Andrei, drumeții care și-au planificat vacanța prin Europa de la Chișinău până în Lisabona, au făcut sute de kilometri pe jos, au vizitat 16 țări timp de 80 zile de autostop și au trecut Marea Baltică de două ori, totul pentru a-și îndeplini dorința de a înota în Oceanul Atlantic.

„Noi în fiecare zi parcurgem o distanță foarte mare, uneori 500 km, alteori 100 km, în mediu reiese că 300 km pe zi. Mergem foarte mult pe jos, minimum 10 km pe zi”, spune Andrei într-un video postat pe pagina sa.

La început, tinerii au făcut o călătorie până în Grecia, iar la câteva zile de la întoarcerea în Moldova au ales o altă destinație – Lisabona.

„Ideea de a călători a venit atunci când eram la o petrecere și un prieten povestea despre uimitoarea lui drumeție, atunci am realizat că vreau și eu să trăiesc așa ceva. În următoarea clipă l-am sunat pe Andrei și am hotărât care ne va fi destinația”, povestește Cristian într-un reportaj pentru jurnaliștii de la Cealaltă Basarabie.

Tinerii plănuiesc să rămână până în septembrie în Portugalia, iar atunci se vor întoarce în Moldova la fel cu autostopul.

Preluat de la: zugo.md