FotoJet-4-3.jpg
Pentru că în noiembrie zielele vor deveni din ce în ce mai scurte și reci, iar plimbările serale se vor schimba cu serile acasă, la călduț, îți propunem o listă de filme care s-ar putea să-ți placă.

# Glass Onion: A Knives Out Mystery

Glass Onion: A Knives Out Mystery este un film american din 2022, scris și regizat de Rian Johnson, care îl coproduce împreună cu Ram Bergman. Pelicula este o continuare independentă a filmului Knives Out, unde Daniel Craig își reia rolul de Benoit Blanc, un detectiv maestru care se ocupă de un nou caz. 

 

# Bones and All

Ai văzut vreodată un film de genul romantic horror? Asta ar trebui să caracterizeze filmul Bones and All, care este o poveste a primei iubiri dintre Maren, o tânără care învață să supraviețuiască la marginile societății, și Lee. Bazat pe cel mai bine vândut roman al lui Camille DeAngelis, acest film îi are în rolurile principale pe Taylor Russell și Timothée Chalamet, ca un cuplu canibal care călătorește prin America la sfârșitul anilor 1980.

# The Fabelmans

The Fabelmans este un film american regizat de Steven Spielberg. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Michelle Williams, Seth Rogen și Paul Dano. Crescut în Arizona, după cel de-al Doilea Război Mondial, un tânăr pe nume Sammy Fabelman descoperă un secret de familie zdrobitor și explorează modul în care puterea filmelor îl poate ajuta să vadă adevărul.

# The Wonder

The Wonder este un film dramă din 2022, regizat de Sebastián Lelio, după un scenariu de Emma Donoghue, Lelio și Alice Birch. Filmul este un thriller psihologic se bazează pe romanul cu același nume din 2016 al lui Donaghue și este o poveste despre doi străini care schimbă viața unul celuilalt. Într-un sat irlandez îndepărtat, în 1862, se spune că o fetiță de 11 ani a supraviețuit luni de zile fără mâncare, așa că o asistentă engleză este trimisă să o observe. Localnicii influenți vor răspunsuri în legătură cu acest caz deosebit.

# Lady Chatterley’s Lover

Lady Chatterley’s Lover este un film dramă romantic, regizat de Laure de Clermont-Tonnerre, după un scenariu de David Magee, bazat pe romanul cu același nume al lui D. H. Lawrence. Filmul îi are în distribuție pe Emma Corrin, Jack O’Connell și Matthew Duckett.

# The Menu

The Menu este un film american de groază de comedie neagră din 2022, regizat de Mark Mylod. Un cuplu tânăr, Margot și Tyler, călătoresc pe o insulă îndepărtată pentru a mânca la Hawthorne, un restaurant exclusivist condus de celebrul bucătar Slowik, care a pregătit un meniu de gastronomie moleculară în care mâncarea este tratată ca artă conceptuală. Toate bună, însă abordarea sa asupra bucătăriei are câteva surprize șocante pentru oaspeții săi.

# Good Night Oppy

Good Night Oppy este un film documentar american, regizat de Ryan White. Filmul relatează povestea cu adevărat inspirațională a lui Opportunity, un rover care a fost trimis pe Marte pentru o misiune de 90 de zile, dar a ajuns să supraviețuiască 15 ani. Filmul urmărește călătoria revoluționară a lui Opportunity pe Marte și legătura remarcabilă creată între un robot și oamenii ei la milioane de kilometri distanță.

# Aftersun

Acest film se așteaptă să fie unul extrem de emoțional, așa că, dacă ai daddy issues, nu-l recomand. Aftersun este un film dramă, scris și regizat de Charlotte Wells, cu Paul Mescal, Frankie Corio și Celia Rowlson-Hall în rolurile principale. În cadrul fimului, o femeie își amintește despre plecarea într-o vacanță de vară în Turcia cu tatăl ei în timpul copilăriei. Într-o stațiune de vacanță, Sophie, în vârstă de 11 ani, trăiește momentele rare împreună cu tatăl ei iubitor și idealist, Calum. Douăzeci de ani mai târziu, amintirile tandre ale lui Sophie despre ultima lor vacanță devin un portret puternic și sfâșietor al relației lor, în timp ce ea încearcă să-l suprapună pe tatăl pe care îl cunoștea cu bărbatul pe care nu l-a cunoscut.

# Strange World

Strange World este un film de animație american, produs de Walt Disney Animation Studios și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures. Filmul a fost regizat de Don Hall cu vocile lui Jake Gyllenhaal și Alan Tudyk. Aventura originală plină de acțiune prezintă o familie legendară de exploratori, Clade, în timp ce încearcă să navigheze pe un tărâm neexplorat și perfide, alături de un echipaj cu adevărat incluziv, care include un blob răutăcios, un câine cu trei picioare și o grămadă de creaturi.

# Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever este un film american din 2022 cu supereroi bazat pe personajul Marvel Comics Black Panther. Produs de Marvel Studios și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures, este continuarea filmului Black Panther și al 30-lea film din Universul Cinematic Marvel. Regina Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye și Dora Milaje, luptă pentru a-și proteja națiunea de puterile mondiale care intervin în urma decesului regelui.

Preluat de la: diez.md