Alex-Cotofan-Alex-The-Fat-Penguins-shot-video-Regele-si-Dragonul.jpg

Pinguinilor le place zăpada, așa că, în ultima zi calendaristică de iarnă, trupa de rock alternativ indie Alex & The Fat Penguins revine în atenția fanilor cu o nouă piesa al cărei videoclip este filmat… în nămeți.

Compusă și înregistrată în Franța la sfârșitul anului trecut de către solistul trupei, basarabeanul Alex Coțofan, “Regele și Dragonul” vorbește despre determinarea și disciplina necesare pentru atingerea țelurilor.

“Viața cotidiană a fost sursa de inspirație pentru această piesă. Într-o lume în care căutăm să fim împliniți “material”, dispare empatia față de cei în nevoie. În fiecare dintre noi este un rege care vrea să răpună dragonul vieții – pentru asta e nevoie de determinare și disciplină, dar și să-ți păstrezi dreaptă coloana vertebrală a moralității”, explică Alex crezul din care a apărut această piesă.

În videoclip, mesajul piesei este ilustrat printr-un cufăr plimbat în orașul împotmolit în zăpadă. Cufărul este o metaforă pentru “crucea” pe care fiecare o poartă pe parcursul vieții, după cum îi sunt forțele și caracterul, ajutat sau nu de cei din jur.

Filmările au fost realizate în București în ianuarie 2017 și beneficiază de participarea actriței Cristina Mihăilescu (care poate fi văzută și în noul serial Pro TV, “Ai noștri”), alături de echipa: Radu Voinea – operator imagine, regie, Niki Georgiev – montaj, regie, Alex Coțofan – scenariu, regie.

Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ care s-a făcut remarcată în zona indie pentru versurile cu influențe naționaliste, dar și pentru umorul și versatilitatea videoclipurilor lor. Liderul și solistul trupei, Alex Coțofan, este originar din Chișinău și locuiește momentan în Paris.

Preluat de la: Diez.md