nicolae-godina1.png
Dacă credeați că ITștii stau lipiți toată ziua de calculator, nu au viață personală și sunt antisociali, ar trebuie să vă revizuiți părerile, iar acest tânăr vă va ajuta să o faceți. Pe Nicolae Godina l-am întâlnit dimineața în parc, în timp ce alerga. Este un fel de ritual pentru el, care îl ajută să-și pună gândurile în ordine, să-și mențină corpul și sănătatea în formă și să fure energie de la natură.

O zi obișnuită de muncă începe pentru Nicolae la ora 10. Nu este matinal, preferă să lucreze noaptea, atunci când nu e nimeni la birou și-și poate concentra toată atenția la proiecte.

Toată aventura a început încă pe vremea când era student. A învățat la Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale și în anul doi de studii, un profesor i-a observat talentul și l-a chemat să lucreze la compania pe o care o fondase.

În domeniul IT, spune Nicolae, nu ai voie să faci nicio pauză. Trebuie să fii în pas cu viteza cu care se schimbă tehnologiile și cu noutățile care apar. Doar așa poți să faci față încercărilor.

Din ce în ce mai mulți tineri aleg să devină ITiști. Unii din mare pasiune față de noile tehnologii, alții însă sunt motivați de salariu, care se clasează în vârful topului în raport cu alte meserii.

Pe lângă jobul de bază, Nicolae a dezvoltat o afacere personală. Alături de câțiva prieteni, au lansat Creditex, un proiect care adună cererile oamenilor care nevoie de un credit și le oferă companiilor de microfinanțare.

Vrea să-și transforme pasiunea față de IT într-o afacere profitabilă și utilă pentru oameni. A început cu pași mici, făcând tot ce-i dictează instinctul. Acum însă a venit momentul să-și aprofundeze cunoștințele în marketing și managementul unei companii, de aceea își continuă studiile la facultatea de marketing.

Reportajul este realizat în cadrul „Campaniei de promovare a Carierei IT” implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernului Suediei și  Cooperării Austriece pentru Dezvoltare. 

Preluat de la: diez.md