cibocollage.jpg
Cazul curios a lui Andrei Cibotaru a escaladat foarte mult timp de 7 zile. De la „dacă această fotografie strânge 1 like, deschid o sticlă de vin” până la pregătirea de a fugi 42 de km la un maraton internațional.

Andrei Cibotaru este unul din cei mai populari sommelieri din Moldova și autorul blogului specializat în vinuri: finewine.md.

De o perioadă stilul de viață și jobul l-a făcut să participe la evenimente conectate cu industria vinului, să deguste vinuri autohtone și străine, să scrie recenzii, să facă ghidul vinului moldovenesc. Prietenii, rudele și urmăritorii știu că dacă Andrei scrie ceva, va fi despre vin, de asemenea, oricine are nevoie de recomandări, Andrei este acolo să le ofere.

3 mai 2020

Povestea începe la 3 mai. Cu fotografia de mai jos.

Desigur că încât ai spune pește, această fotografie a obținut un like, ceea ce nu tare a mulțumit-o pe soția lui Andrei, Dina Zaiaț. Aceasta a publicat o altă fotografie în care spune că dacă aceasta va obține 500 de like-uri Andrei nu va pune strop de alcool în gură timp de o săptămână.

Și surpriză, în foarte puțin timp fotografia deja avea 500 de like-uri.

4 mai 2020

La 4 mai, Andrei a trebuit să capituleze, și să promită solemn că nu va bea timp de o săptămână, în acest context a venit și cu o declarație oficială:

„Declarație!

Prieteni, primesc de la voi sute de mesaje de susținere, în urma situației în care ne-am pomenit, după așa-numite concursuri cu like-uri pe Facebook. Vă mulțumesc pentru sprijin, pentru sfaturi și, pur și simplu, pentru că sunteți alături în momente de cumpănă. Am înțeles că împreună putem fi o forță!

Subliniem că noi suntem oameni ai cuvântului și ne vom asuma angajamentele la care am fost supuși în public, chiar dacă reiterăm că nu ne place situația în care s-a ajuns!

Dar, atragem atenția opiniei publice și a societății civile că aceste inițiative nu vor rămâne fără răspuns! Mulți dintre voi ați venit cu strategii și planuri de reacție imediată. Avocați, oameni de afaceri, simpli lucrători – fiecare cu ce a putut! Sistematizăm acum toate doleanțele și vom întocmi un plan de acțiuni. Nimeni nu ne poate îngrădi dreptul constituțional la un pahar de jin!

Vă îndemn să puneți like, iar dacă aveți și alte idei – să le postați în comentarii. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Al vostru,
autor al finewine.md”

5 mai 2020

Dimineață devreme, Iulian Bercu și Oleg Efrim, găsindu-l într-o formă fizică fără precedent l-au invitat pe Andrei la mică fugărică la Valea Morilor. În 3, cu respectarea distanței sociale, desigur.

„Natura s-a curățat atât de mult că în unele parcuri din Chișinău a revenit Andrei Cibotaru! Vin la alergare” scria Iulian Bercu în acea dimineață. Unele legende urbane spune că Andrei ar fi fugit 26 de km, cât a fugit Iulian, sau 10 km, cât a fugit Oleg, sau doar un sprint așa cum se vede mai jos.

Deoarece mulți dintre prietenii lui Andrei au considerat că aceasta este o tortură oferită pe nedrept, a apărut o petiție, semnată de peste 40 de persoane.

Autorul petiției, Constantin Sevciuc de la Chateau Cristi scria: „Andrei Cibotaru trece printr-o perioada complicată. Acum, ca niciodată are nevoie de suportul nostru. Doar împreună putem să-l salvăm din ghiarele despotului Bercu, să-l scoatem din amețeala asta, să-l întoarcem la normalitate. Andrei nu merită să fie tratat în halu asta, nimeni nu merită!!! Semnam petiția, prieteni”.

6 mai 2020

Cei 3 iarăși au fugit, de data asta la Valea Trandafirilor, respectând, de asemenea, distanța socială.

7 mai 2020

La 7 mai, presat atât de Bercu și Efrim, cât și de promisiunea de a fi pe uscat timp de o săptămână, Andrei a ieșit să alerge singur, chiar dacă afară ploua.

Totuși, cei 2 trebuiau să-l monitorizeze, în caz că Andrei va vrea să fugă de alergat.

Totuși după 4 zile fără alcool, și 3 zile de alergat continuu, Andrei părea să cedeze, și să reîntoarcă la vechile obiceiuri.

8 mai 2020

Dimineața. Andrei spunea: „Cel mai fain la alergat e când nu alergi!”

Comunitatea Run Moldova cât și prietenii,  au decis să-l motiveze pe Andrei să nu renunțe, și să alerge, să alerge, să alerge, cât pentru un maraton.

„Andrei Cibotaru, de la cei care fac primii pași – până la vicecampionul mondial la ultramaraton Robert Hajnal, de la pici – până la seniori, din Bișkek (Kirghistan), prin Republica Moldova, România, Estonia, Italia, Elveția, Franța până în Atlanta (SUA), de la magicieni până la politicieni și “giganții” afacerilor, toată planeta Run Moldova îți spune doar trei cuvinte “Aleargă, Andrușa, aleargă!” scria Iulian Bercu.

9 mai 2020

De Ziua Europei, sau Ziua Victoriei, sau potrivit lui Andrei Cibotaru, ziua când a decis că va fugi un maraton întreg de 42 de kilometri, acesta scria:

„Socru-meu n-are Facebook, iar când l-am sunat azi a spus așa: — Aleargă, Andrușa, aleargă!”

Unele persoane scriu pe Facebook: „Atâta lume îi spune lui Andrei Cibotaru să alerge că tocmai mie mi s-o făcut rușine că nu alerg”

Va continua!

Preluat de la: diez.md