1524737893036.png

Deși pare straniu și aproape imposibil, un britanic a trimis în spațiu o pâine cu usturoi. Ajutat de câțiva specialiști, bărbatul a realizat un astfel de experiment inedit nu pentru prima dată.

Thomas Scott, un britanic de 33 de ani, este un animator educator, utilizator de Youtube, dezvoltator web și un fost prezentator al emisiunii difuzate de Sky One, „Gadget Geeks”. Acesta este cunoscut pentru experimentele inedite pe care le filmează și apoi le publică pe canalul său de Youtube.

Recent, bărbatul a solicitat ajutorul câtorva specialiști pentru a-și realiza un alt experiment – să lanseze în spațiu o pâine cu usturoi.

Scopul a fost de a trimite pâinea la cel puțin marginea spațiului (care înseamnă o treime din 100 de kilometri de suprafața Pământului) cu ajutorul unui obiectiv superangular tip „ochi de pește”, al unui radio GPS și al unui server, transmite presa străină.

Întrebat de ce a făcut acest experiment, Scott a răspuns: „Pentru că este delicios”. Videoclipul postat pe Youtube pe 23 aprilie a adunat deja peste 3 milioane de vizionări.

Preluat de la: zugo.md