aaplastic-whale_tcm25-574954.jpg
Sculptura unei balene în mărime naturală, expusă la Acvariul Monterey Bay din San Francisco, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare sculptură realizată din plastic reciclat, relatează miercuri UPI.

Sculptura, realizată pentru a atrage atenţia asupra problemei poluării oceanelor şi a cantităţii mari de plastic aruncate în mare, este făcută din materiale reciclate, precum sticle de plastic, jucării reutilizate şi cutii de lapte.

Balena din plastic măsoară 25 de meri lungime, 8 metri lăţime şi 4 metri înălţime.

Artiştii locali Joel Dean Stockdill şi Yustina Salnikova au proiectat balena şi au încercat să o facă să arate cât mai real posibil. Guinness World Records a postat un videoclip pe YouTube despre construcţia balenei şi despre procesul de utilizare a plasticului reciclat, scrie agerpres.ro. 

„La fiecare nouă minute, 136.077 de kg de plastic – greutatea unei balene albastre – ajung în ocean”, a spus un purtător de cuvânt al acvariului.

„Pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme enorme, am construit această instalaţie de dimensiuni mari. Ea le permite oamenilor să interacţioneze cu sculptura şi să realizeze problema la adevărata ei dimensiune”, a mai spus el.

Preluat de la: diez.md