feature-photo.jpg
Parlamentarii municipali din Veneția au aprobat oficial o taxă de intrare în centrul istoric al insulei. Taxa de intrare va fi introdusă din luna mai a anului curent.

Planurile inițiale au fost menite să perceapă turiștilor trei euro (4,75 dolari) pentru o excursie de o zi. Pentru anul următor, taxa ar crește la șase euro și poate fi majorată până la 10 euro (15,83 dolari) în zilele mai aglomerate, scrie traveller.com.au.

Turismul masiv a reprezentat mult timp o problemă în Veneția, chiar dacă este principala sursă de venit a orașului. În cadrul schemei de taxe de intrare, vizitatorii aflați în cămine vor fi scutiți de la plată. Oaspeții hotelului trebuie să plătească o taxă locală pentru ședere.

„Nu suntem interesați să facem bani”, a spus primarul Luigi Brugnaro, insistând că obiectivul este de a contribui la plata pentru întreținere și curățenie în orașul istoric.

Noua taxă va fi inclusă în costul biletelor de avion și de tren, precum și în prețul croazierelor și al călătoriilor în transportul public, inclusiv în taxiuri.

Toți locuitorii din regiunea Veneto, precum și cei care s-au născut în Veneția, dar care locuiesc în alte părți, vor fi scutiți de plata taxei de intrare. Pentru turiștii care vor petrece vacanța în regiunea Veneto, va exista o reducere de 50%.

Preluat de la: diez.md