ca5ca1ca-3b45-414b-8509-e835227a2172.jpg
Bun venit în noua lume a inteligenței artificiale. Ne-am întrebat cum se „mănâncă” aceasta într-un nou episod Echolocation, care reflectă perspective diferite a utilizării acestei noi jucării despre care se discută atât de mult în ultima perioadă.

Care sunt problemele etice? Cum vor fi afectate șansele de a obține un loc de muncă bun în caz că inteligența artificială se va ocupa de multe sarcini executate de obicei de oameni? Putem copia la examene utilizând inteligența artificială? În fiecare zi există progrese noi și uimitoare în tehnologia IA. Recent, am observat cum o serie de instrumente IA, cum ar fi ChatGPT și DALL·E, au devenit un fenomen la nivel mondial. Este clar că odată cu aceste progrese apar noi provocări și preocupări etice care trebuie discutate.

În acest episod de Echolocation, vorbim despre viitor, despre etică și despre moduri de utilizare a tehnologiei, care a devenit atât de controversată în ultimii ani. Despre perspectivele diferite din cele trei țări ne povestesc Mishiko Khvtisiashvili, student la Computer Science, din Georgia, Alberto Alvarez, lector principal asociat la Universitatea din Malmö, Suedia, și Daniela Balutel, liceană care recent, împreună cu colegii ei, a reprezentat Moldova la INTEL AI Global Impact Festival. Moderatorul podcastului este Levani Laganashvili, jurnalist la Knews din Georgia.

Episodul poate fi ascultat pe YouTube, Apple Podcasts și Spotify.

Echipa #diez (Moldova), alături de redacțiile Global Bar Magazine/Global Podd (Suedia) și Knews (Georgia) creează Echolocation, un podcast în limba engleză destinat tinerilor care vor să afle mai multe despre realitățile celor trei țări. În podcast abordăm probleme și situații diverse și le discutăm cu tineri activi din Moldova, Suedia și Georgia.

Preluat de la: diez.md