1485866963093.jpg

O pereche de blugi poate servi ani la rând dacă este îngrijită corespunzător. Pentru aceasta, există câteva trucuri simple ce te pot ajuta. Important e să-ți amintești de ele de fiecare dată când speli sau usuci blugii.

Spală-i mai rar. Atunci când speli blugii des, culoarea acestora își pierde din intensitate mai repede. Dacă nu îți place să speli rufe, vestea bună este că blugii nu au nevoie să fie spălați des. De fapt, ar trebui să fie spălați cât de rar se poate, pentru a evita decolorarea acestora.

Spală blugii cu apă rece. În momentul în care trebuie să-ți speli blugii, trebuie să o faci cu apă rece. De asemenea, întoarce-i pe dos, pentru a le menține intensitatea culorii cât mai mult posibil. Atunci când îi speli pentru prima dată, adaugă și două lingurițe de sare, pentru a ajuta vopseaua să se stabilizeze în țesătură.

Spală-i de mână, dacă poți. Dacă vrei să-ți speli blugii și ai puțin timp liber, cea mai bună metodă să-ți îngrijești blugii este să-i speli de mână. Umple un lighean cu apă rece și adaugă jumătate de linguriță de detergent. Întoarce blugii pe dos și pune-i în apă. Lasă-i o oră, după care îi poți clăti cu apă rece. Usucă-i și te poți bucura de o pereche curată de blugi.

Lasă blugii să se usuce în mod natural. Dacă vrei să prelungești durata de viață a blugilor tăi, lasă-i să se usuce natural. Atârnă-i în casă sau pe balcon, în lumina soarelui. Căldura de la calorifere sau de la un uscător i-ar face să-și piardă culoarea mai repede, iar țesăturile și-ar pierde din rezistență.

Nu mai ține obiecte în buzunare. Smartphone-ul, portofelul și rujurile ajung să fie vinovate din cauza faptului că sunt uitate în buzunarele blugilor pentru prea mult timp. Toate aceste obiecte afectează forma blugilor și lasă și urme permanente, făcând blugii predispuși la rupere în acele zone.

Strânge blugii corect. În loc să agăți blugii în dulap, ar trebui să-i pliezi. În acest fel, vei putea preveni cutele și vei ajuta blugii să-și mențină forma, potrivit eva.ro.

Preluat de la: Zugo.md