422743.jpg
Ministerul Economiei și Infrastructurii și reprezentanții Asociației Naționale a Agenților de Turism din Moldova, Agenției de Investiții, Ministerului Justiției și Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor au discutat despre identificarea soluțiilor pentru sprijinirea operatorilor de turism, afectaţi de pandemia de COVID-19.

Una din problemele stringente enunțate de agențiile turistice este rambursarea banilor pentru contractele semnate până la 17 martie 2020, prin care clientul urma să folosească produsul turistic în sezonul estival 2020.

Banii încasați de către organizator au fost deja transferați la prestatorii de servicii din străinătate.

Printre măsurile evocate au fost instituirea unui moratoriu pentru restituirea plăților către clienții care anulează călătoriile în baza contractelor încheiate până la 17 martie 2020 și permiterea operatorului turistic de a rambursa banii într-un termen de până la 31 martie 2021, rambursarea eșalonată a pachetului turistic și emiterea voucherelor de vacanță flotante, cu o valabilitate până la  31 decembrie 2021.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md