UE.jpg
Uniunea Europeană a anunțat că a impus astăzi al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Astfel, consiliul a decis astăzi să impună măsuri restrictive unui număr suplimentar de 15 persoane și nouă entități .

„Adăugăm pe lista noastră de sancțiuni și mai mulți oligarhi și elite afiliate regimului, familiile acestora și oameni de afaceri importanți implicați în sectoare economice care oferă o sursă substanțială de venituri regimului. Aceste sancțiuni îi vizează, de asemenea, pe cei care au un rol principal în dezinformarea și propaganda care însoțesc războiul președintelui Putin împotriva poporului ucrainean. Mesajul nostru este clar: cei care facilitează invazia Ucrainei plătesc pentru acțiunile lor”, spune Josep Borrell, reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate.

Printre persoanele incluse pe lista de sancțiuni se numără oligarhii Roman Abramovici și German Khan, precum și alți oameni de afaceri importanți implicați în sectoare economice-cheie, cum ar fi fierul și oțelul, energia, sectorul bancar, mass-media, produsele și serviciile militare și cu dublă utilizare. Lista include, de asemenea, lobbyiști și propagandiști, cum ar fi Konstantin Ernst (director general al Channel One Russia), care multiplică discursul Kremlinului cu privire la situația din Ucraina.

Entitățile sancționate includ societăți din sectorul aviației, sectorul militar și sectorul produselor cu dublă utilizare, al construcțiilor navale și al construcțiilor de mașini.

Cumulate, măsurile restrictive ale UE se aplică în prezent unui număr total de 877 de persoane și 62 de entități. Cei desemnați sunt supuși înghețării activelor, iar cetățenilor și întreprinderilor din UE li se interzice să le pună fonduri la dispoziție. În plus, persoanelor fizice li se aplică o interdicție de călătorie, care le împiedică să intre pe teritoriul UE sau să îl tranziteze. Consiliul a decis recent să prelungească sancțiunile care îi vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, a suveranității și a independenței Ucrainei, pentru o perioadă suplimentară de șase luni, până la 15 septembrie 2022.

Sursă foto: depositphotos.com.


Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 19 zile țările se află în război. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md