tineri.jpg

Pentru a evita oboseala, rutina și stresul școlar, te încurajăm să te recreezi ori de câte ori ai posibilitatea. Te poți relaxa acasă, citind o carte sau în compania unor jocuri de societate, dar poți descoperi multe opțiuni interesante pe care ți le oferă Chișinăul. De la cluburi de lectură și dezbateri, la expoziții și proiecții de film, și în această săptămână am adunat o listă cu activități educative și culturale din care cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru tine.

Dacă te interesează ilustrațiile de carte, vino la vernisajul expoziției „Călătorie în dumbrava minunată”, semnată de Ivanka Costru.

Evenimentul va avea loc marți, 19 martie, la ora 14.00 în holul expozițional „ArtPrometeu” al Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, strada Nicolae Iorga, numărul 2.

Expoziția este deschisă timp de trei luni, iar mai multe informații citește aici.

Quiz-ul este un joc intelectual distractiv în care echipe formate din cel mult șapte persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte.

Pentru a participa este nevoie să îți înregistrezi echipa aici. Taxa de participare este de 60 de lei. Jocul se va desfășura în incinta localului Lake House (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 182) marți, 19 martie, începând cu ora 19.30.

Mai multe detalii citește aici.

Luna Francofoniei aduce cinematografia din Franța la Chișinău. Astfel, îți poți petrece seara în compania unui film francez care celebrează dragostea de viață.

Pe 22 martie – Les Histoires d’Amour de Liv S, un film de Anna Luif. Proiecțiile vor avea loc în incinta Cineplex „Loteanu” începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Mai multe informații citește aici.

La următoarea ședință a clubului de carte #diez și Librăriile Cartier vom discuta romanul „Câinele de bronz”, de Emanuela Iurkin. Cuprinde scrisori adresate pentru două personaje masculine – tatăl și iubitul – ambii absenți din viața naratoarei.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 13.00. Clubul de carte va avea loc la Librăria din Centru, situată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126.

Mai multe detalii citește aici.

Clubul Voluntarilor Artico te invită la o nouă ediție a evenimentului Artico Debates, unde vei putea să-ți încerci capacitățile în cadrul unei dezbateri jucate chiar de tine. Organizatorii te îndeamnă să completezi acest formular pentru a te înregistra.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 14.00. Dezbaterea va avea loc la centrul Artico, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 169 din Chișinău.

Mai multe informații citește aici.

Clubul de lectură și dezvoltare personală „Adolescenții la prezent” este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Clubul reprezintă o oportunitate de a explora lumea cărților și de a vă dezvolta abilitățile personale într-un mediu prietenos și interactiv.

Evenimentul se va desfășura duminică, 24 martie, cu începere de la ora 10.00. Clubul va avea loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, situată pe strada Alexei Şciusev, numărul 65 din capitală.

Mai multe informații citește aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md