mcms.jpg
Utilizatorul BizzareLazar a creat un cont de Twitter care copiază întocmai postările preşedintelui american, un experiment care demonstrează că acesta din urmă are parte de tratament preferenţial pe rețelele sociale.

Contul @SuspendThePres a fost creat pe 29 mai şi anunţa printr-un simplu mesaj că: „Acest cont va scrie aceleaşi lucruri pe care le scrie şi preşedintele. Să vedem dacă va fi suspendat, pentru că încalcă termenii de utilizare ai site-ului. Urmăriţi acest experiment social şi raportaţi orice postare ce încalcă regulile. Mulţumesc”.

Din acea zi, SuspendThePres a preluat întocmai fiecare postare a lui Trump, notează Mashable, care a vorbit cu deţinătorul contului despre modalitatea sa de a testa dacă într-adevăr Twitter aplică regulile sale într-un mod echidistant. „M-am gândit că cea mai bună metodă este de a vedea dacă eu voi fi suspendat pentru exact acelaşi limbaj”, a spus acesta. Postarea care a dus la o suspendare de 12 ore a contului SuspendThePres este o copie exactă a celei scrise de Trump în care foloseşte fraza făcută celebră de un segregaţionist american în anii ’: „When the looting starts, the shooting starts”. Aceasta a fost şi prima postare pe care a copiat-o SuspendThePres, scrie adevărul.ro.

Postarea originală a lui Trump poate fi găsită în continuare pe contul său, ascunsă de un avertisment care spune că mesajul respectiv glorifică violenţa. Aceeaşi notificare a primit-o şi SuspendThePres, însă el a primit şi un avertisment din partea celor de la Twitter care îi spune că va fi suspendat timp de 12 ore, după momentul în care va şterge postarea. Evident, reacţiile celor care urmăresc noul cont au fost extrem de negative ca urmare a suspendării sale. „Deci, două conturi pot scrie exact acelaşi lucru, dar numai unul dintre ele este suspendat?”, se întreabă un utilizator pe Twitter.

Postarea care a cauzat suspendarea a fost ştearsă, iar SuspendThePres şi-a reluat, pentru moment, activitatea. Deţinătorul contului speră că Twitter să nu îl închidă prea curând, deoarece crede că aceasta este o modalitate foarte bună de a examina felul în care funcţionează platforma socială.

El a mai adăugat că va continua acest experiment cât de mult posibil, „indiferent ce se întâmplă în noiembrie şi cine va fi preşedintele nostru atunci”.

Preluat de la: diez.md