Design-fara-titlu-2.jpg

Pentru că suntem în luna lui gustar, e timpul să te pregătești pentru o nouă întâlnire a Clubului de carte #diez și Librăriile Cartier. Așadar, ne revedem în data de 17 august, la ora 13.00 la Librăria din Centru din municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126. Ne vom împărtăși cu impresiile noastre de lectură a volumului „Auzi cum cântă conestoga*” de Doru Ciocanu.

Volumul surprinde un individ care a plecat din Moldova în Canada și „a uitat să ardă toate podurile în urma sa”. De aceea, revine ocazional acasă și se restabilește după ce în anumite împrejurări obține o sumă de bani pe care vrea să o investească în țara noastră. Urmărește să ajute societatea moldovenească.

Într-un interviu, autorul Doru Ciocanu spune că i-a oferit personajului calitățile sale. El se descrie pe sine adunând în carte amintiri din copilărie, din adolescență și din tinerețe.

Poetul Dumitru Crudu spune că volumul îmbină utopia, parabola, politicul, romanul picaresc [operă literară care prezintă întâmplările unui aventurier din clasele sociale de jos], ficțiunea științifică, autobiografia și realismul, transformându-l într-un „roman pur și simplu tulburător”.

Cartea poate fi procurată atât fizic, cât și online de la Librăria din Centru/Librăria din Hol, Cărturești sau Librarius. Prețul volumului este de 199 de lei.

*conestogă – un tip de căruță mare și acoperită, utilizată în principal în America de Nord în secolele XVIII și XIX. Aceste căruțe erau folosite în special pentru transportul de mărfuri și bunuri pe distanțe lungi, de obicei în expediții de pionierat sau pentru comerțul pe drumuri neamenajate. Denumirea provine de la Valea Conestoga din Pennsylvania, unde acest tip de căruță a fost dezvoltat inițial de coloniști germani.

Pentru a nu pierde nicio noutate referitoare la următoarele ședințe, te invităm să te înscrii în acest grup de Facebook.

Preluat de la: diez.md