pixel.png

Dacă panica indusă de noul coronavirus nu era suficientă, recent, oamenii de ştiinţă au descoperit un nou virus misterios, denumit de experţi Yaravirus. Numele provine de la o zeiţa Yara, „mama tuturor apelor”, care în mitologia amazoniană este o sirenă care îi ademeneşte pe marinari sub apă, fără întoarcere.

Savanţii au descoperit acest virus în apele Lacului Pampulha din oraşul brazilian Belo Horizonte, mai exact într-o amibă.

După secvenţierea genomului acestui virus, ei au constatat că peste 90% din microorganismul bizar era format din gene nemaiîntâlnite până acum în natură.

<!–

Formul de quiz

–>

Iniţial, ei credeau că au descoperit un virus-gigant, dar testele metagenomice au arătat că de fapt acesta nu constituie un pericol pentru mediul înconjurător.

Virusurile-gigant au capacitatea de a-şi repara, replica sau transcrie ADN-ul. În schimb, Yaravirusul nu prezintă astfel de trăsături.

Cu toate acestea, pentru a înţelege mai bine impactul acestui nou tip de virus asupra mediului înconjurător, originea şi modul în care evoluează, savanţii susţin că sunt necesare studii suplimentare.

Sursa: livescience.com

Preluat de la: csid.ro