no-deal-Brexit.jpg
Peste un milion de britanici au semnat o petiție care cere guvernului condus de către Theresa May să revoce articolul 50 al tratatului UE și să anuleze Brexit-ul. Site-ul oficial de petiționări a Marii Britanii, pe care a fost pusă petiția a dat de câteva ori eroare din cauza numărului mare de semnatari. De obicei, este nevoie de minim 100 de mii de semnături pentru ca întrebarea să fie pusă în discuție în Camera Comunelor.

În aceste zile șeful executivului britanic se află la summit-ul UE pentru a cere oficial o extindere până pe 30 iunie a procesului de ieșire din UE a Marii Britanii. Procesul care trebuia definitivat până pe 29 martie este înregreunat de faptul că tratatul „de divorț” dintre UE și Marea Britanie nu este ratificat de către parlamentarii britanici.

Totuși, opțiunea unui al doilea referendum nu este populară printre politicienii britanici. Atât conducerea conservatorilor cât și cea a laburiștilor nu susțin un al doilea referendum.

Trebuie de menționat că pentru a ieși din UE au votat peste 17 milioane de britanici, în timp ce opțiunea de a rămâne în UE a fost aleasă de către 16 milioane de britanici.

Preluat de la: diez.md