cc2c121a-df86-11eb-9efd-49da69ae692d_image_hires_091541.jpg
Fostul preşedinte sud-african Jacob Zuma, condamnat la 15 luni de închisoare pentru ultraj, s-a prezentat la poliție pentru a ispăşi pedeapsa. Cu doar o jumătate de oră înaintea expirării termenului, un convoi de 10 maşini a părăsit reşedinţa lui Jacob Zuma din Nkandla, în ţinutul Zulu, din estul ţării.

Știrea că s-a predat a apărut într-o postare pe Twitter: „Preşedintele Zuma a decis să respecte ordinul de încarcerare. Este în drum spre o unitate de corecţie din provincia Kwazulu-Natal”, a anunțat fundaţia care îl reprezintă, transmite Gandul.ro.

Zuma este acuzat că a jefuit resursele publice în cei nouă ani de guvernare (2009-2018). În 2018, după crearea unei comisii de anchetă privind corupţia din Africa de Sud, Jacob Zuma (implicat în vreo 40 de speţe) ar fi multiplicat manevrele pentru a evita să depună mărturie, ceea ce a adus la condamnarea sa la închisoare. Congresul Naţional (ANC) aflat la putere, formaţiune politică în rândul căreia fostul şef de stat are încă susţinători şi care este subminată de lupte interne, a anunțat că nu se va angaja în „ingerinţe politice”.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md