v2_large_04e787533d110e0aa334052c1af8872e0104ef9e.jpg
Cel mai mare exchange de criptomonede din Canada, Quadriga, nu mai poate accesa fonduri în valoare de 190 de milioane de dolari. Compania nu poate accesa fondurile după ce fondatorul, singurul care știa parola de acces a banilor, a murit.

Gerlad Cotten, fondatorul Quadriga, a murit în luna decembrie, la doar 30 de ani. El era singurul care se ocupa de transferul fondurilor și monedelor virtuale, astfel că nimeni altcineva nu mai avea parola sau cheia pentru resetarea parolei, scrie digi24.ro.

Într-o declarație în instanță, Jennifer Robertson, văduva fondatorului QuadrigaCX – Gerald Cotten – a afirmat că exchange-ul datorează clienților săi aproximativ 250 milioane de dolari canadieni (CAD), atât în criptomonede, cât și în monede fiat.

Documentele depuse în instanță arată cum Cotten păstra criptomonedele într-un „cold wallet”, un dispozitiv asemănător unui stick, fără conexiune la internet, utilizat pentru protecția contra hackerilor sau furtului.

Compania Quadriga a angajat un investigator pentru a vedea dacă acesta poate recupera parolele, însă până acum ancheta nu a avut succes.

Cel puțin 115.000 utilizatori ai Quadriga au rămas cu obligațiuni cash și criptomonede blocate în conturile lor, iar compania estimează că le datorează acestora 190 de milioane de dolari.

Gerald Cotten a murit la începutul lunii decembrie, din cauza unor complicații ale bolii Crohn, în India, acolo unde deschisese un orfelinat.

Preluat de la: diez.md