main2.jpg
Membrul fracțiunii parlamentare a partidului politic „Слуга Народа” din Ucraina Jan Beleniuk a câștigat prima medalie de aur pentru țara sa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Luptătorul ucrainean de stil greco-roman, în vârstă de 30 de ani, l-a învins în finală pe ungurul Viktor Lorinets, cu scorul 5-1.

În prima repriză, Jan Beleniuk a cedat adversarului cu scorul de 0-1. În a doua repriză a duelului, ucraineanul a egalat scorul și a rulat înainte, câștigând cinci puncte. Până la sfârșitul luptei, Beleniuk a păstrat conducerea (5-1) și a câștigat primul aur olimpic din carieră. Această victorie este, de asemenea, prima medalie de aur pentru Ucraina la Jocurile Olimpice de la Tokyo, scrie football24.ua.

Ucraineanul s-a duelat în categoria de până la 87 de kilograme.

<!–

–> <!–

–>

De asemenea, un alt luptător ucrainean de stil greco-roman Parviz Nasibov a câștigat medalia de argint la categoria de greutate de până la 67 de kilograme. În total, sportivii ucraineni au câștigat nouă medalii la Tokyo – una de aur, două de argint și șase de bronz.

Beleniuk a fost ales deputat la alegerile legislative ucrainiene din 2019, din partea partidului politic „Слуга Народа”.


Amintim că, la jocurile Olimpice din acest an, Moldova este reprezentată de 20 de sportivi. Sportivii calificați la JO sunt: Zalina Petrivskaya, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Dimitriana Bezede (aruncarea greutății), Lilia Fisikovici (maraton), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea suliței), Anastasia Nichita (lupte feminine), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Denis Vieru, Victor Sterpu (judo), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (canoe), Alexandra Mîrca, Dan Olaru (tir cu arcul), Tatiana Salcuțan, Alexei Sancov (înot), Elena Cîlcic, Marin Robu (haltere), Anna Dulce (tir).

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Vezi și:

(quiz) Ghicește la care discipline vor evolua sportivii și sportivele din Moldova la JO din Tokyo

Lista celor 20 de sportivi și sportive din Moldova care ne vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Preluat de la: diez.md