screen-shot-2017-09-20-at-4-30-56-pm.png
Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe Richter s-a produs miercuri seară pe coasta de est a Japoniei, însă autoritățile nu au emis nicio alertă de tsunami.

Epicentrul cutremurului de pământ s-a situat la 281 kilometri est de orașul Kamaishi, în sudul insulei Honshu, una dintre cele mai mari ale arhipelagului nipon, și la o adâncime de doar 10 kilometri, potrivit Serviciului de prospectare geologică din SUA (USGS), scrie AGERPRES.

Agenția meteorologică japoneză a precizat că nu a fost emisă o alertă de tsunami.

japan1

Japonia, situată la joncțiunea a patru plăci tectonice, suferă în fiecare an mai mult de 20% din cele mai puternice cutremure înregistrate pe Pământ. Pagubele sunt limitate, totuși, chiar și în cazul unor șocuri puternice, datorită unor standarde stricte de construcție, scrie AFP.

În martie 2011, un cutremur de magnitudine 9 s-a soldat cu aproximativ 18.000 de morți sau dispăruți și a provocat un dezastru la centrala nucleară de la Fukushima Daiichi, unde trei reactoare (din șase) au intrat în fuziune. A fost cel mai grav accident nuclear din istorie după catastrofa centralei sovietice de la Cernobâl (Ucraina) în 1986.

Un cutremur cu magnitudinea 7.1 a lovit marți Mexicul, cauzând cel puțin 225 decese.

Preluat de la: diez.md