1497946651104.jpg

În septembrie 2012, Shane şi Jocelyn Sams erau profesori şi fiecare câştiga circa 38.000 de dolari pe an. Shane spune că munca de profesor nu era una tocmai uşoară şi lucra cam 12-14 ore pe zi. În plus, nu vedea oportunităţi de a face mai mulţi bani în acest domeniu.

A căutat oportunităţi online şi a dat peste Pat Flynn, creierul din spatele afacerii „Smart Passive Income”. S-a gândit că poate şi el şi Jocelyn vor putea face asta.

„Primii bani pe care i-am făcut au fost 11 cenţi. Un vizitator al site-ului meu a dat click pe o reclamă. Săream în sus de bucurie pentru că mi-am dat seama că se pot câştiga bani online”, povesteşte Shane pentru Forbes, citat de businessmagazin.ro.

Doar un an mai târziu, cuplul câştia 15.000 de dolari pe lună. În august 2013 au ajuns la suma de 36.000 de dolari. „Era un salariu de profesor într-un an şi banii aceştia i-am primit pentru un produs pe care l-am creat şi la care nu mai lucram”, a spus Shane. Şi toate acestea lucrând doar part-time la site, în timpul liber.

Au decis să facă un pas important şi să renunţe la joburi pentru a se dedica full-time site-ului. Din 2013 până în 2015 au reuşit să câştige 1 milion de dolari cu trei site-uri: ElementaryLibrarian.com, cursuri pentru librari, UShistoryteachers.com, cursuri pentru profesori de istorie şi FlippedLifestyle.com, unde învaţă oamenii cum să facă bani online.

În 2015 au avut un venit constat de 40.000 de dolari pe lună, iar în 2016 au ajuns cam la 50.000 de dolari pe lună. Potrivit Forbes, cei doi lucrează circa 10 ore pe săptămână, ceea ce înseamnă că obţin cam 625 de dolari pe oră.

Cum au reuşit?

„Primul site l-am făcut în mai sau iunie 2012 şi în iulie am luat primii bani, cei 11 cenţi. Atunci şi-a făcut şi Jocelyn site-ul Elementary Librarian şi şi-a lansat primul produs digital în iulie sau august care s-a vândut cu 2700 de dolari”, povesteşte Shane

„Un an mai târziu, amândoi vindeam produse digitale pe site-uri şi am reuşit să trecem de la câştiguri de 15.000 pe lună la 36.000 pe lună. Atunci am decis să ne dedicăm full time afacerii. Pe 29 septembrie 2013 a fost ultima zi în calitate de profesori”, adaugă Jocelyn.

„La început ne dedicam fiecare minut liber afacerii până când am definitivat produsele şi am automatizat procesul. Acum am trecut la un sistem de abonare şi este mai uşor, avem cam 1500 de membri care plătesc 50 de dolari pe lună, de exemplu, la site-ul Elementary Librarian. Am automatizat procesul de marketing şi reclamă cu ajutorul Facebook.

Oamenii plătesc pentru conţinut, dar rămân pentru comunitate. Avem forumuri unde oamenii pot întreba tot felul de lucruri – cum ar trebui să formulez un mail pentru un potenţial investitor, de exemplu”, conchide cuplul.

Preluat de la: Zugo.md