pixel.png
Un bărbat în vârstă de 101 ani din Rimini, Italia, a fost externat din spital după ce s-a vindecat de coronavirus, devenind astfel unul dintre cei mai în vârstă supravieţuitori în faţa virusului mortal.
 
Numit de presa italiana ”Domnul P”, bărbatul a fost internat în urmă cu o săptămânp la un spital din Rimini după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. După recuperare, bărbatul a fost externat. Este al treilea pacient în vârstă care se vindecă de COVID-19. ”Domnul P” s-a născut în 1919, când avea loc gripa spaniolă care, potrivit Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor, a infectat 500 de milioane de persoane, adică o treime din populaţia de pe glob.

<!–

Formul de quiz

–>

 

În Rimini au fost estimate 1,189 cazuri noi de coronavirus în urmă cu câteva zile. Medicii de la spitalul din Rimini, unde ”Domnul P” s-a vindecat, susţin că recuperarea lui extraordinară dă speranţe pentru viitor, mai ales în rândul persoanelor vârstnice.
 
Potrivit unui raport realizat de Institutul Naţional de Sănătate din Italia, aproape 86% dintre decesele din ţară au fost ale pacienţilor mai în vârstă de 70 de ani. În China, Italia şi Statele Unite au fost estimate aproximativ 80,000 de cazuri, în Italia fiind cele mai multe decese (8,165), comparativ cu Statele Unite (1,000) şi China (3,287).
 
CNN notează că tot în Italia, o altă femeie de 102 ani s-a vindecat după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19, după ce a stat internată 20 de zile. Medicii au poreclit-o ”Nemuritoarea”.
 

Preluat de la: csid.ro