0d295da37f2c2cd1f766c551640c0afd.jpg
Comisia Europeană a adoptat un pachet de sprijin în valoare de opt milioane de euro pentru a întări rezistența Republicii Moldova în fața atacurilor cibernetice și dezinformării. Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

„Apărăm Republica Moldova de atacuri cibernetice: 8 milioane de euro, sprijin european în contextul invaziei ruse din Ucraina. Comisia Europeană a adoptat ieri un pachet de sprijin în valoare de 8 milioane de euro pentru a întări rezistența Republicii Moldova în fața atacurilor cibernetice și dezinformării, care s-au intensificat odată cu invazia Federației Ruse în Ucraina”, a declarat Mureșan.

Banii vor fi putea fi folosiți pentru a întări infrastructura de securitate cibernetică, dar și pentru a oferi sprijin mass-mediei independente și Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova în vederea combaterii știrilor false.

„De la începutul invaziei ruse din Ucraina, Republica Moldova a fost ținta mai multor atacuri cibernetice asupra site-urilor și platformelor guvernamentale, dar și a unui număr foarte mare de știri false. În acest context, Uniunea Europeană vine în sprijinul Republicii Moldova pentru a ajuta autoritățile de la Chișinău să protejeze instituțiile statului și cetățenii în fața amenințărilor venite dinspre Kremlin”, a comentat Mureșan.

De asemenea, sursele financiare vor putea fi folosite și pentru a întări capacitatea de gestionare a fluxului mare de refugiați din Ucraina.

„Republica Moldova este țara care a primit cel mai mare număr de refugiați raportat la populație. Tocmai de aceea, are nevoie de tot sprijinul nostru pentru a gestiona cât mai bine situația și a asigura oamenilor care fug din calea războiului toate cele necesare”, a mai spus eurodeputatul.

Preluat de la: diez.md