diez-share-facebook.png
Turnul Eiffel închis pentru vizitatori din cauza grevei personalului. La baza conflictului nu se află revendicări salariale, ci condiţiile în care se face accesul turiştilor cu bilete în avans, care le permit să viziteze turnul la intervale predefinite.

Monument emblematic al Parisului şi destinaţie turistică importantă la nivel mondial, a rămas închis publicului joi, pentru cea de-a doua zi, din cauza unei greve a personalului în plin sezon estival. Conflictul este cauzat de condiţiile de acces pentru vizitatori, scrie agerpres.ro.

Sindicaliştii nu contestă acest mecanism de vânzare al biletelor, ci „cozile interminabile”, care se formează în plină căldură, la orele cele mai solicitate sau situaţia inversă, când lifturile urcă „aproape goale” cei 300 de metri până în vârful monumentului şi care ar putea transporta, potrivit sindicaliştilor, vizitatori care cumpără bilet de la faţa locului.

În replică, SETE spune că timpul de aşteptare pentru cei circa „10.000” de vizitatori zilnici care au cumpărat bilete în avans este „foarte mic”, iar în cazul turiştilor care îşi cumpără biletele de la faţa locului timpul de aşteptare este similar cu cel de anul trecut.

Noul sistem a fost „însoţit de un număr sporit de angajaţi”, spune compania, vorbind de „circa 30 de angajaţi„ şi precizând că „şi-a implicat colaboratorii” la instalarea noului sistem.

Societatea spune că este dispusă să experimenteze, în luna august, o soluţie propusă de sindicalişti, cu două cozi de aşteptare care duc spre două ascensoare şi o coadă prioritară „pentru vizitatorii care au cumpărat bilete electronice”.

Preluat de la: diez.md