tucano.jpg

După ce a deschis 50 de magazine în mai multe țări și a stabilit un număr record de vânzări în anul 2023, Tucano Coffee vrea să își extindă lanțul de cafenele. Brandul planifică să apară în mai multe locuri din România, Germania și Emiratele Arabe Unite și pentru prima dată, în Belgia și Irlanda, scrie World Coffee Portal.

În anul 2023, lanțul de cafenele cu sediul la Chișinău a deschis opt localuri noi, ajungând la 50 de puncte de vânzare – dintre care 42 francizate. Șase dintre noile locații sunt în România, cea mai mare piață de desfacere a brandului, iar două dintre ele în centrele comerciale MyZeil din Germania și Dubai Mall din Emiratele Arabe Unite.

Anul trecut, Tucano Coffee a înregistrat vânzări totale care au depășit 1,5 milioane de euro – o creștere de peste 30 %. Anterior, a subliniat că intenționează să ajungă la 100 de localuri până la sfârșitul anului 2025.

După ce a deschis prima cafenea la Chișinău în 2011, Tucano Coffee a apărut și în București, România, în martie 2014, iar o lună mai târziu – în Dubai. Alte localuri se regăsesc în Arabia Saudită, Kazahstan, Kârgâzstan și mai multe orașe din Europa. Anterior, Tucano se regăsea și în Rusia, Cipru și Olanda.

Adresele din Chișinău unde sunt amplasate cafenelele Tucano:
# strada Pușkin, numărul 15 – Costa Rica ;
# strada Alexandru cel Bun, numărul 91/a – Brazil ;
# strada Arborilor, numărul 21 – Jamaica ;
# bulevardul Moscovei, numărul 5 – Kenya.

Preluat de la: diez.md