download-1.jpg
Preşedintele Donald Trump s-a declarat duminică ”total şi complet exonerat” de procurorul special Robert Mueller, care a conchis că nu există elemente care să probeze o înţelegere între echipa sa de campanie şi Rusia în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relateazăThe Associated Press. ”EXONERARE completă şi totală”, a scris Trump pe Twitter, după publicarea unui rezumat al raportului Mueller.

Potrivit adevarul.ro, departamentul Justiţiei a anunţat duminică faptul că ancheta rusă a lui Mueller nu a găsit vreo probă care să arate că echipa de campanie a lui Trump a ”conspirat sau s-a coordonat” cu Rusia cu scopul de ainfluenţa alegerile prezidenţiale din 2016.

Mueller a anchetat, de asemenea, dacă Trump a obstrucţionat justiţia, însă nu s-a pronunţat în acest sens. Secretarul Justiţiei Bill Barr afirmă, însă, într-o scrisoare de patru pagini trimisă Congresului, că raportul Mueller ”nu-l exonerează” pe preşedinte de obstrucţionarea justiţiei şi ”prezintă probe de ambele părţi ale problemei”.

Trump a lăudat în faţa presei rezumatul Departamentului Justiţiei al constatărilor lui Mueller şi apreciază că ”a fost o ruşine” ca ţara să treacă prin anchetă.

Preluat de la: diez.md