https___cdn.cnn_.com_cnnnext_dam_assets_210321131219-donald-trump-social-media-network.jpg
Donald Trump, precedentul președinte al SUA, lansează o companie de social media care a atras deja 1 miliard de dolari din partea unor investitori. Trump a anunțat că rețeaua sa de socializare, denumită Truth va fi lansată în 2022, fiind gestionată de Trump Media & Technology Group Corp.

Firma a încheiat în luna octombrie un acord cu Digital World Acquisition Corp pentru a deveni o companie publică înregistrată la bursa de pe Wall Street, la o evaluare de 875 de milioane de dolari, inclusiv datoriile, scrie Reuters.

Digital World a transmis că va pune pe masă 293 de milioane de dolari pentru parteneriatul cu Trump. Astfel, totalul fondurilor atrase ajunge la aproximativ 1,25 miliarde de dolari.

Compania de social media a lui Donald Trump este evaluată în prezent la aproape 4 miliarde de dolari pe baza preţului acţiunilor Digital World de la sfârşitul tranzacţiilor de vineri.

Decizia de a-și lansa propria rețea de socializare vine după de Twitter a șters contul oficial al fostului președinte american și i-a interzis să mai deschidă unul nou. Decizia Twitter a venit după revolta din 6 ianuarie, de la Capitoliu, pe fondul temerilor că postările lui Trump ar inspira violenţe suplimentare.

Preluat de la: diez.md