trump.jpg
Președintele Trump a confirmat pe Twitter că a dat ordinul de atacare a Iranului, însă s-a răzgândit cu 10 minute înainte de începerea operațiunii. Momentul marchează cel mai tensionat punct al relațiilor dintre SUA și Iran, relații care s-au deteriorat constant în ultimele săptămâni.

„Eram armați și pregătiți să lansăm represaliile în această noapte. Când am întrebat câți oameni vor muri, mi s-a răspuns că 150 de către un general. Cu 10 minute înainte de atacuri am anulat ordinul pentru că nu era proporțional cu doborârea unei drone”, a scris Trump pe Twitter, informează Digi24

Trump a mai spus că asupra Iranului vor fi impuse noi sancțiuni și că Iranul „nu poate avea niciodată arme nucleare, nu împotriva Statelor Unite, nu împotriva lumii”.

Informații conform cărora Trump s-ar fi răzgândit asupra atacului în timp ce avioanele de luptă erau în aer apăruseră deja în presă, iar Gardienii Revoluției au anunțat astăzi că au evitat doborârea unui avion american care escorta drona.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a acuzat că drona americană doborâtă joi de către forţe iraniene a pătruns în spaţiul aerian iranian şi a anunţat că Teheranul va denunţa la ONU această „nouă agresiune”.

Preluat de la: diez.md