molii-haine-scaled.jpg

Știm cât de enervante sunt moliile care apar în dulapuri și strică hainele preferate rapid. De regulă, multe persoane folosesc naftalina pentru a ține departe aceste insecte, dar știați că există și câteva soluții naturale și frumos mirositoare? Iată ce e bine să pui vara în șifonier! 

Moliile reprezintă o mare bătaie de cap, mai ales când își fac de cap printre haine sau plăpumi de lână. Aceste insecte provoacă daune mari la obiectele vestimentare. Dacă ajung la haine, ele vor găuri foarte inestetice și nu veți mai putea folosi acele articole.

Aceste mici creaturi se hrănesc cu fibrele de țesături și alte tipuri de textile și uneori chiar ajung să-ți strice hainele preferate dacă nu sunt identificate și eradicate rapid. De aceea, specialiștii susțin că există câteva plante pe care le poți pune în dressing pentru a îndepărta moliile. Iată care sunt acestea:

Citiți și: Mirosul de lavandă ar putea calma anxietatea la fel de bine ca valiumul, conform studiilor

Frunzele de laur au un miros puternic care le descurajează pe molii. Pune câteva frunze de laur uscate în pungile sau cutiile în care îți păstrezi obiectele vestimentare.

Levănțica este cunoscută pentru mirosul său plăcut și pentru proprietățile sale de respingere a insectelor, inclusiv a molilor. Poți pune săculeți cu flori de levănțică uscată în dulap pentru a ține insectele la distanță.

Menta are un miros proaspăt și puternic care poate fi folosit pentru a îndepărta rapid moliile. Pune câteva frunze de mentă uscată în dulap pentru a le ține departe de hainele preferate.

Cimbrul este o altă plantă cu un miros puternic care poate fi folosită în șifonier, pentru a îndepărta moliile. Pune câteva ramuri de cimbru uscat și veți observa că moliile vor dispărea complet.

Rozmarinul este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și antimicrobiene, dar și pentru mirosul său îmbietor. Pune câteva crenguțe de rozmarin uscat în dulap pentru a îndepărta moliile și a conferi hainelor un miros cât mai proaspăt.

Sursa foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro