Toate gospodinele își doresc să aibă casa mereu curată. În special mobila, acesta este locul unde se adună cel mai mult praf.

Praful de pe mobilă este o problemă care ne dă multe bătăi de cap. Este bine de ştiut că există o substanţă care împiedică acumularea acestuia până la 10 zile. Și aceasta este glicerina. Da, ați auzit bine, doamnelor!

Prepară o soluţie din 1 lingură de glicerină la 1 litru de apă. Amestecă bine cele 2 ingrediente. Apoi, îmbibă o cârpă 10 minute în apă cu glicerină, după care o storci şi ştergi praful de pe mobilă sau de pe uşi. Folosind acest amestec, poţi ţine praful la distanţă până la 10 zile, primit experții. Încearcă și tu!

În plus, glicerina poate face față murdăriei de orice fel. În combinație cu alcool etilic, de pildă, glicerină împiedică înghețarea ochelarilor în sezonul rece.

Mai mult decât atât, poți utiliza glicerină și pentru curățarea vasului de toaletă. În acest caz, vei avea nevoie de apă cu oțet peste care vei adăuga glicerină. Suprafața se curăță cu o lavetă.

Glicerină mai este recomandată și atunci când vrem să spălăm paharele. Vei avea nevoie de 100 mililitri de apă peste care vei adăuga 250 mililitri de glicerină.

Pentru acest lucru, prepară o soluție din glicerină și alcool etilic, într-un procentaj de 1:10. Acest amestec obținut va preveni acumularea de praf și murdărie, lăsând ferestrele și suprafețele din sticlă (mese, etc) curate și strălucitoare.

Adaugă câteva picături de glicerină în apă cu care speli podelele. Nu numai că igienizarea va fi una optimă, dar podelele vor străluci ca niciodată.

Citește și: Praful din locuinţe poate duce la apariţia unor probleme grave de sănătate

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro