astronauti.jpg
Trei astronauți ruși au ajuns pe Stația Spațială Internațională vineri dimineața îmbrăcați în costume galbene cu linii albastre, chiar dacă acestea nu sunt culorile clasice ale costumului astronautului. Astronauții ruși nu au spus nimic care să sugereze că îmbrăcămintea lor ar fi o declarație politică.

Eric Berger, un reporter spațial de la Ars Technica, a spus că costumele de zbor sunt de obicei pregătite și împachetate cu luni înainte și există probabilitatea că aceste costume au fost adăugate în ultimele clipe în arsenalul vestimentar al astronauților.

„Încă nu am găsit pe nimeni care să știe cu adevărat de ce cosmonauții ruși au purtat costume de zbor galbene (cu nuanțe albastre ucrainene) pentru a se îmbarca pe SSI. Este o întrebare la care ar trebui să răspundă comandantul misiunii. Este ceva ieșit din comun dacă au adus costume de contrabandă la bord”, a scris jurnalistul pe Twitter.

Jonathan McDowell, un cercetător de astrofizică de la Centrul Harvard, care urmărește îndeaproape misiunile spațiale, a sugerat că culorile ar putea fi de fapt cele ale Universității Tehnice de Stat Bauman din Moscova, la care au învățat toți cei trei astronauți.

Preluat de la: diez.md