transportatori.jpg
Transportatorii moldoveni blocați în Rusia și Belarus au coridor verde să se întoarcă acasă fără autorizații suplimentare.

Transportatorii moldoveni blocați în Rusia și Belarus au coridor verde să se întoarcă acasă fără autorizații suplimentare.

# Coridor de tranzit: statele Georgia-Turcia-Bulgaria-România

# Coridor de tranzit: statele Polonia-Slovacia-Ungaria-România

Pentru a beneficia de permisiunea acordată de către părțile polonă și ungară, au fost stabilite următoarele condiții:
# pentru tranzitarea teritoriului Republicii Polone, este permisă operatorilor de transport moldoveni prezentarea de către șofer a autorizațiilor eliberate de către Agenție în format de document scanat, fără obligațiunea deținerii autorizației pe suport de hârtie. Operatorii de transport pot solicita autorizațiile la ghișeul unic ANTA, care pot fi scanate și remise șoferului pentru a fi prezentate autorităților de control polone;
# pentru tranzitarea teritoriului Ungariei fără autorizații și fără înregistrare electronică în sistemul BIREG a unităților de transport blocate în perioada 20-25 februarie, operatorii de transport urmează să transmită informația privind numerele de înmatriculare a unităților de transport care vor efectua cursele în tranzit, cu anexarea documentelor confirmative, la adresa electronică [email protected] Derogarea respectivă este valabilă până în data de 4 martie 2022, iar traversarea teritoriului Ungariei se va efectua prin punctele de trecere a frontierei Tornyosnémeti și Sátoraljaújhely, cu prezentarea organelor de control a documentelor confirmative necesare (scrisoarea de trăsură CMR sau alte formulare de călătorie).

Menționăm că, la prezentarea cererii pentru obținerea autorizației pentru transportul rutier de mărfuri în tranzit pe teritoriul Poloniei, este necesară prezentarea documentelor confirmative și informației menționate mai sus, pentru a beneficia de permisiunea de tranzit acordată de către partea ungară.

➡️Pentru a beneficia de permisiunea acordată de către părțile polonă și ungară, au fost stabilite câteva condiții pe care le găsiți aici.

☎️Pentru informații suplimentare și asistență, puteți apela la următoarele date de contact: 022 220 657, 069 526 562.

Preluat de la: diez.md